Deskundig lichtadvies

Kwaliteit & Duurzaam

Altijd eerlijke prijzen

Tot 7 jaar garantie

Naar energie label C met onze LED verlichting

Sinds 1 januari 2023 moeten alle bedrijfspanden groter dan 100m2 verplicht energielabel C hebben. Als eigenaar van een kantoorpand. Wat betekent dit precies voor jou en hoe pak je dit aan? Wij laten je zien hoe je aan deze voorwaarde kunt voldoen en hoe de LED verlichting van Bespaarmetled hieraan kan bijdragen.

Hoe zit het ook alweer?

Kantoorpanden met een oppervlakte van meer dan 100m2 moeten per 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben. Voldoet een pand hier niet aan, dan mag het na die datum niet meer als kantoor worden gebruikt. De maatregelen die een eigenaar moet treffen om te voldoen aan de labelverplichting, verschillen per pand en daarnaast zijn er ook nog uitzonderingsregels. Controleer dus goed of de nieuwe wetgeving op uw pand van toepassing is.

Heeft een pand energielabel D, E of F, dan is het in de meeste gevallen zonder bouwkundige ingrepen eenvoudig naar energielabel C te tillen. Voor panden met energielabel G zijn ingrijpendere maatregelen nodig. De meest logische stap om te starten met het beperken van energieverbruik, is om oude verlichting te vervangen door LED verlichting.

  • 1 ✓ inventariseer de huidige verlichting in jullie kantoor, bij vragen neem contact op
  • 2 ✓ Zoek de juiste Led armaturen uit, en vraag een vrijblijvende offerte aan
  • 3 ✓ Vraag een nieuw Energielabel aan voor uw bedrijfspand

Hoe weet ik welk energie label mijn gebouw nu heeft?

U weet nu dat uw kantoor per 2023 aan de regelgeving dient te voldoen en minimaal een energie label C zal moeten hebben. Dan ontstaat natuurlijk automatisch direct de vraag, welk label er dan op dit moment voor uw gebouw geldt en hoe dat wordt bepaald. Daarvoor zijn gespecialiseerde bedrijven in de markt, die dat heel goed voor u kunnen uitzoeken op basis van metingen die worden verricht. Aan de hand daarvan stellen zij een rapport op, waaruit blijkt welk label het gebouw nu heeft. Ook wordt advies gegeven over welke maatregelen u het beste zou kunnen treffen om tot energie label A, B of C te komen.

Draagt LED verlichting altijd bij aan een beter energie label?

Led verlichting draagt inderdaad bij aan een beter energie label van uw kantoor. Daarnaast is er nog een aantal zaken dat daarin een rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan isolatie en een optimaal bij de situatie geschikte manier van verwarmen. Een onafhankelijke professional kan u passend advies geven. Aan de hand daarvan kunt u, uiteraard in samenspraak, prima bepalen welke maatregelen het beste en het voordeligste voor u zijn om tot een beter energie label te komen. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op, wij helpen u natuurlijk graag.

Met LED naar een C label in uw kantoor

Het energielabel C voor uw kantoor is op verschillende manieren te realiseren. Dit kan door beter te isoleren, maar er zijn ook andere energiebesparende maatregelen die getroffen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het zelf opwekken van energie of betere rendementen halen uit verwarming, koeling of verlichting.

Natuurlijk kunnen wij van Bespaarmetled u het beste informeren over de mogelijkheid om het energielabel C te halen door over te stappen naar duurzame, energiezuinige Led verlichting. Vaak is de ingreep eenvoudig, zoals het vervangen van de bestaande TL armaturen door Led panelen. De energiebesparing die u hiermee haalt zorgt voor grote stappen richting het label C. Het komt er eigenlijk op neer dat u met de investering in Led verlichting een van de meest effectieve maatregelen treft richting energiebesparing.

Nog even dit: energielabel van de toekomst & informatie

Er is veel twijfel over de verplichtingen van kantoorgebouwen in 2030. Inmiddels is duidelijk dat het nieuwe energieakkoord het heeft over het ‘nastreven van ten minste energielabel A’. Al is energielabel A dus nog niet verplicht in 2030, dit wordt wel nagestreefd. Ook streeft de overheid naar een CO2-neutrale energievoorziening in 2050. Het is dus verstandig om dit in het achterhoofd te houden.

Er is veel informatie te vinden over de label C verplichting. Het best haal je je informatie direct van RVO.nl.